BL / Pravda za Davida: Očekujemo da ubice budu uhapšene

03. 04. 2019. u 21:11:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Grupa „Pravda za Davida“ i večeras se okupila u Banjoj Luci tražeći pravdu za ubijenog Davida Dragičevića. Poručili su i da će i dalje ostati mirni i dostojanstveni u svojoj borbi za pravdu.

Okupljeni su poručili da će nastaviti pružati podršku Davoru Dragičeviću i Suzani Radanović u borbi za pravdu koju njihovo dijete zaslužuje. Zapalili su svijeće za dušu momka koji je nepravedno ubijen.

 "Tu smo i ne odustajemo. Fališ nam Ćaća(Davor Dragičević). Iste su poruke i ista je borba, kao i svaki dan do sada. 373. dan je kako smo na ulici.  Jedan žena koja je veliki vrijednik kazala nam je da je sramotno ponašanje Crkve bilo da onako ponašaju kada je ispraćano tijelo Davida Dragičevića. Nažalost poljuljano je povjerenje i u Crkvu, odnosno ljude koji su u Crkvi i vjeru treba razdvajati", poručili su večeras okupljeni iz grupe „Pravda za Davida“.
 
Ozren jedan od članova grupe Pravda za Davida, kazao je da se nada da će večeras ili najkasnije sutra ujutro biti svi odgovorni za ubistvo pohapšeni.

Podsjetimo, David Dragičević, 21-godišnji mladić iz Banje Luke, nestao je u noći 18. marta 2018. godine. Njegovo beživotno tijelo pronađeno je šest dana kasnije na ušću rečice Crkvena u reku Vrbas.

Dva dana kasnije, 26. marta, visoki zvaničnici policije RS održali su konferenciju za novinare, na kojoj su kriminalizovali mladića i saopćili da je njegova smrt "zadesna".

Davidovi roditelji i prijatelji nisu povjerovali u policijsku verziju njegove smrti i isti dan su održali prvo okupljanje na glavnom gradskom trgu u Banjoj Luci.

Od toga dana, sve do 30. decembra prošle godine, na Trgu Krajine svako večer su se održavali skupovi pod nazivom "Pravda za Davida".

Tri mjeseca poslije pronalaska Davidovog tijela, 28. juna 2018. godine, tužilac je otvorio istragu o ubistvu mladića.

Više o ovom slučaju čitajte OVDJE.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA