Pravda za Davida: Od ponedjeljka novi termin okupljanja

Radiosarajevo.ba
Pravda za Davida: Od ponedjeljka novi termin okupljanja

Grupa „Pravda za Davida“ i večeras se okupila u Banjoj Luci tražeći pravdu za ubijenog Davida Dragičevića. Poručili su i da će i dalje ostati mirni i dostojanstveni u svojoj borbi za pravdu.

Okupljeni su poručili da će nastaviti pružati podršku Davoru Dragičeviću i Suzani Radanović u borbi za pravdu koju njihovo dijete zaslužuje. Zapalili su svijeće za dušu momka koji je nepravedno ubijen.

"Dobri ljudi, hvala Vam što ste i večeras sa nama. Sutra se družimo i palimo svijeće u 19.30 sati. Očekujemo naravno podršku kao i svaki dan, i zahvalni smo na tome", poručili su večeras okupljeni iz grupe „Pravda za Davida“.

Ko je čovjek koji dolazi zavesti red u pravosuđe Bosne i Hercegovine

Komesar za evropsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannes Hahn sastao se u četvrtak s majkom Davida Dragičevića, Suzanom Radanović, i ocem Dženana Memića, Murizom Memićem. Razgovor su obavili u prostorijama Delegacije Evropske unije u Sarajevu, a između ostalog bilo je riječi o vođenju istraga u slučajevima stradanja dvojice mladića.

Podsjetimo, David Dragičević, 21-godišnji mladić iz Banje Luke, nestao je u noći 18. marta 2018. godine. Njegovo beživotno tijelo pronađeno je šest dana kasnije na ušću rečice Crkvena u reku Vrbas.

Dva dana kasnije, 26. marta, visoki zvaničnici policije RS održali su konferenciju za novinare, na kojoj su kriminalizovali mladića i saopćili da je njegova smrt "zadesna".

Davidovi roditelji i prijatelji nisu povjerovali u policijsku verziju njegove smrti i isti dan su održali prvo okupljanje na glavnom gradskom trgu u Banjoj Luci.

Od toga dana, sve do 30. decembra prošle godine, na Trgu Krajine svako večer su se održavali skupovi pod nazivom "Pravda za Davida".

Tri mjeseca poslije pronalaska Davidovog tijela, 28. juna 2018. godine, tužilac je otvorio istragu o ubistvu mladića.

Više o ovom slučaju čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije