Pravda za Davida: Pravda podrazumijeva zatvor za mnoge

Radiosarajevo.ba
Pravda za Davida: Pravda podrazumijeva zatvor za mnoge
PrtScr / Pravda za Davida

Grupa „Pravda za Davida“ i večeras se okupila u Banjoj Luci tražeći pravdu za ubijenog Davida Dragičevića. Poručili su i da će i dalje ostati mirni i dostojanstveni u svojoj borbi za pravdu.

Okupljeni su poručili da će nastaviti pružati podršku Davoru Dragičeviću i Suzani Radanović u borbi za pravdu koju njihovo dijete zaslužuje. Zapalili su svijeće za dušu momka koji je nepravedno ubijen.

"Divni ljudi su se okupili i večeras ovdje. Šaljemo pozdrave i podršku Suzani Radanović i Davoru Dragičeviću, koji nisu sa nama, a mi znamo zašto oni nisu. Nadamo se da će doći neka druga bolja vremena i to brzo, ne prijetimo nikome ali pravda mora doći. Ta pravda podrazumijeva zatvor za mnoge. Ogromne nade ulaže u tužioca koji treba da dođe iz Europe", poručili su večeras okupljeni iz grupe „Pravda za Davida“.

Podsjetimo, David Dragičević, 21-godišnji mladić iz Banje Luke, nestao je u noći 18. marta 2018. godine. Njegovo beživotno tijelo pronađeno je šest dana kasnije na ušću rečice Crkvena u reku Vrbas.

Dva dana kasnije, 26. marta, visoki zvaničnici policije RS održali su konferenciju za novinare, na kojoj su kriminalizovali mladića i saopćili da je njegova smrt "zadesna".

Davidovi roditelji i prijatelji nisu povjerovali u policijsku verziju njegove smrti i isti dan su održali prvo okupljanje na glavnom gradskom trgu u Banjoj Luci.

Od toga dana, sve do 30. decembra prošle godine, na Trgu Krajine svako večer su se održavali skupovi pod nazivom "Pravda za Davida".

Tri mjeseca poslije pronalaska Davidovog tijela, 28. juna 2018. godine, tužilac je otvorio istragu o ubistvu mladića.

Više o ovom slučaju čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije