'Pravda za Davida' podnijela tužbu protiv Milorada Dodika

1
Radiosarajevo.ba
'Pravda za Davida' podnijela tužbu protiv Milorada Dodika
Foto: A. Č. / Radiosarajevo.ba / Pravda za Davida Dragičevića

Grupa "Pravda za Davida" je danas, 1. septembra Osnovnom sudu u Banjaluci podnijela tužbu zbog klevete protiv Milorada Dodika.

Kako iz grupe "Pravda za Davida" navode, tužba je podnesena zbog klevetničkih i sramnih izjava datih medijima u manjem bh. entitetu RS.

Saopćenje prenosimo u cijelosti:

Bravo, Bosanac: Milan Đurić postigao dva gola protiv Lazija

Bravo, Bosanac: Milan Đurić postigao dva gola protiv Lazija

"Obavještavamo vas da smo danas Osnovnom sudu u Banjaluci podnijeli tužbu zbog klevete protiv Milorada Dodika zbog njegovih klevetničkih i sramnih izjava datih novinskoj agenciji SRNA u junu ove godine, a koju su kasnije prenijeli brojni drugi mediji, da je iza grupe "Pravda za Davida" stajala opozicija u Republici Srpskoj i britanska obavještajna služba.

Takvim klevetničkim izjavama mi iz "Pravde za Davida" smo označeni kao izdajnici Republike Srpske i bačena je ljaga na našu plemenitu borbu za istinu i pravdu za ubijenog mladića Banjalučanina Davida Dragičevića.

Tužba
Foto: Pravda za Davida: Tužba

Podnosioci tužbe su udruženje građana "Pokret Pravda za Davida" iz Banjaluke kao pravno lice i Davor Dragičević kao fizičko lice.

Napominjemo da smo prije tužbe pisanim putem tražili od Milorada Dodika da javnosti uputi demanti i izvinjenje, ali nikakav odgovor nismo dobili."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije