Pravda za Davida: 50.000 eura ko donese nove dokaze o ubistvu

Radiosarajevo.ba
Pravda za Davida: 50.000 eura ko donese nove dokaze o ubistvu
Foto: Nedim Grabovica / Davor Dragičević u Banjoj Luci

Udruženje „Pravda za Davida i svu djecu BiH“, registrovano u Beču, raspisalo je nagradu od 50.000 eura za svaki novi, kredibilan dokaz, koji može doprinijeti da se iza rešetaka nađu ubice i naručioci ubistva Davida Dragičevića, kao i njihovi saučesnici.

Udruženje nudi ovu novčanu nagradu svakom onom ko im dostavi snimke sa nadzornih kamera Raifaisen banke iz ulice Vase Pelagića u Banjaluci, koje pokrivaju prostor parkinga iza Metalske škole, gdje je u noći 18. marta 2018. godine, prema svjedočenju Jovanke Bošnjak, teško pretučen David Dragičević, piše Slobodan Vasković na svom blogu.

 David Dragičević je nakon premlaćivanja iza Metalske škole odvežen policijskom „Daciom duster“ u nepoznatom pravcu.

Udruženje „Pravda za Davida i svu djecu BiH“ takođe nudi nagradu za video snimke na kojima se vide osobe koje fizički zlostavljaju Davida Dragičevića, nakon što je otet u centru Banjaluke.

Udruženje ima saznanja iz kredibilnih i pouzdanih izvora da ti video zapisi postoje i poziva sve one koji imaju saznanja o tome, ili posjeduju video zapise, da im ih dostave.

Udruženje garantuje da će identitet svih onih, koji im dostave navedene video snimke, biti potpuno zaštićen, kao i da će im biti isplaćen navedeni novčani iznos.

Udruženje „Pravda za Davida i svu djecu BiH“ poziva i sve one, koji posjeduju snimke nadzornih kamera iz Gospodske ulice, Jevrejske ulice, Zanatskog centra, Ulice Ivana Franje Jukića i ostalih ulica u najužem centru Banjaluke, da im dostave te snimke koji pokrivaju vrijeme od 00.00 časova do 05.00 časova 18. marta 2018. godine.

Svima koji dostave te snimke, a koji mogu doprinijeti dodatnom dokazivanju da je David Dragičević otet i zlostavljan, biće isplaćen novčani ekvivalent, uz garantovanu diskreciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije