Javio se Davor Dragičević: "Ja svoj put znam sine moj, dušo moja"

Radiosarajevo.ba
Javio se Davor Dragičević: "Ja svoj put znam sine moj, dušo moja"
PrtScr / Davor Dragičević
Davor Dragičević je danas na Facebook stranici Pravda za Davida objavio emotivni status.

"Dragi moj sine, dušo moja, dragi naš Davide, dušo naša. Prije godinu dana imali smo jedan drugog, kuću, cuku, zagrljaj, poljubac, osmijeh tvoj najdraži na svijetu. Ti si sad u zemlji, ja van zemlje. Dušmani te ubiše, mene još nisu. Ubice sa svojom decom, ja bez tebe i tvog osmijeha. Osta sine kuća prazna, tvoja soba, tvoj miris.

Bez tebe ne mogu, ne ide. Znaš da te tata voli. Evo i godina dana će kako mi te nema, nema ni u san da te bar tata vidi. Ja svoj put znam sine moj, dušo moja. Tata sve zna. Voli te tata, dušo moja. Uzeli ste mi Đakca, uzet ću vam sve", napisao je Dragičević. 

Da podsjetimo, David je nestao 18. marta u Banjaluci, a njegovo tijelo je pronađeno 24. marta u koritu rijeke Vrbas. Slučaj prate mnoge kontroverze, počevši sa sramnom konferencijom za medije, koju je održao MUP RS već 26. marta, i na kojoj je David optužen da je narkoman, provalnik i samoubica.

Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka trebala su čak tri mjeseca da slučaj kvalifikuje kao ubistvo, a ne kao zades, kako je tvrđeno na početku. Sve ovo je izazvalo bunt građana koji su podržali porodicu ubijenog Davida.

Nakon ubistva Davida Dragičevića grupa "Pravda za Davida" na čelu s ocem Davorom svakoga dana je održavao mirne proteste, sve do 31. decembra kada je MUP RS-a izašao na Trg Krajine gdje je zaustavio proteste i uhapsio aktiviste. Od toga dana je Davor Dragičević je u bjekstvu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije