Poznato gdje će drugi put biti ukopan David Dragičević

Radiosarajevo.ba
Poznato gdje će drugi put biti ukopan David Dragičević
PrtScr / David Dragičević
Davor Dragičević i Suzana Radanović predali su jučer, putem advokata, zvanično zahtjev za ekshumaciju tijela njihovog ubijenog sina Davida.
Suzana i Davor danas predali zahtjev za ekshumaciju Davida Dragićevića

Zahtjev je, prema riječima Suzane Radanović, predan nadležnim službama Grada Banja Luka. 

Doznajemo, David bi trebao biti ponovo sahranjen u austrijskom gradiću na južnom ulazu u Beč - Wiener Neustadtu, gdje su roditelji već uzeli grobno mjesto. 

David je pokopan na Novom groblju u Banja Luci 7. aprila 2018. godine, manje od mjesec dana nakon što je nestao. 

David je, podsjećamo, nestao 18. marta u Banjoj Luci, a njegovo tijelo je pronađeno 24. marta u koritu rijeke Crkvene. Slučaj prate mnoge kontroverze, počevši sa sramnom konferencijom za medije, koju je održao MUP RS-a već 26. marta, i na kojoj je David optužen da je narkoman, provalnik i samoubica.

Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka trebala su čak tri mjeseca da slučaj kvalifikuje kao ubistvo, a ne kao "zades", kako je tvrđeno na početku. Sve ovo je izazvalo bunt građana koji su podržali porodicu ubijenog Davida.

Nakon ubistva Davida Dragičevića grupa "Pravda za Davida" na čelu s ocem Davorom svakoga dana je održavala mirne proteste na Trgu Krajine. I tako je bilo sve do 31. decembra kada je MUP RS-a izašao na ulice, zaustavio proteste i uhapsio aktiviste. Od toga dana je Davor Dragičević je u bjekstvu i niko ne zna gdje se on nalazi.

Također, slučaj Davida Dragičevića nikad nije riješen i još uvijek nema odgovora na pitanje:

Ko je ubio Davida?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije