Prašović-Gadžo: SBB će podržati smjenu Novalića i Vlade

Radiosarajevo.ba
Prašović-Gadžo: SBB će podržati smjenu Novalića i Vlade
Foto: Facebook / Sanela Prašović Gadžo

Sanela Prašović-Gadžo, zastupnica SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, kazala je da će SBB podržati smjenu Fadila Novalića, premijera FBiH.

"Počela je sjednica PD Parlamenta FBiH. Želim kazati da SBB BiH ne može podržavati sistemsku korupciju, kao ni kriminal od strane direktora FUCZ Fahrudina Solaka i direktora firme Srebrena malina Fikreta Hodžica.

SBB će u Predstavničkom domu podržati smjenu premijera Fadila Novalića, kao i smjenu Vlade FBiH", napisala je Prašović-Gadžo na svom Facebook profilu.

Klub poslanika Demokratske fronte predložio je zaključak kojim Predstavnički dom poziva premijera FBiH Fadila Novalića, te dopremijere Jelku Mlićević i Veska Drljaču da podnesu ostavke.

I Klub zastupnika SDP-a je najavio traženje smjene.

Ovu vanrednu sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta FBiH su zatražili opozicioni zastupnici zbog afere "Respirator", odnosno nabavke 100 respiratora iz Kine preko poljoprivrednog gazdinstva Srebrena malina, za 10,5 miliona KM.

Slučaj je pod istragom Tužilaštva BiH, a osumnjičeni su zasad premijer FBiH Fadil Novalić, suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak i vlasnik Srebrene maline Fikret Hodžić, koji su jučer pušteni iz pritvorske jedinice Suda BiH.

.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije