Tužilaštvo će se žaliti na odluku o puštanju Novalića, Solaka i Hodžića

Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo će se žaliti na odluku o puštanju Novalića, Solaka i Hodžića
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sud BiH

Tužilaštvo BiH uputit će žalbu na rješenje Suda BiH koji je odbio prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora Fadilu Novaliću, premijeru FBiH, Fahrudinu Solaku, suspendovanom direktoru Federalne uprave civilne zaštite, i Fikretu Hodžiću, vlasniku firme Srebrena malina.

"Tužiteljstvo BiH će, nakon što zaprimi rješenje suda, isto detaljno analizirati i u zakonskom roku, uputiti žalbu u predmetu protiv Novalić Fadila, Solak Fahrudina i Hodžić Fikreta", saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Dodaju da nastavljaju rad na predmetu.

Mjeru pritvora predložilo je Tužilaštvo BiH zbog opasnosti od uticaja na svjedoke i mogućnosti da sakriju ili unište dokaze. Za premijera Novalića pritvor je zatražen i zbog bojazni da bi puštanjem na slobodu moglo doći do uznemirenja javnosti.

Podsjetimo, oni se sumnjiče za udruživanje radi činjenja krivičnog djela, pranje novca, krivotvorenje službene dokumentacije, zloupotrebu položaja i primanje nagrade i drugih oblika koristi.

Radi se o slučaju nabavke 100 respiratora iz Kine koji su koštali 10,5 miliona KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije