Poznato vrijeme dženaze i ukopa Belme Šoljanin

Radiosarajevo.ba
Poznato vrijeme dženaze i ukopa Belme Šoljanin
FOTO: Facebook / Dženaza i ukop Belme Šoljanin obavit će se 11. augusta

Dženaza i ukop 37-godišnje Belme Šoljanindirektorice Instituta za majku i dijete, obavit će se u utorak, 11. augusta, na Gradskom mezarju Vlakovo.

Podsjećamo, Šoljanin je preminula u nedjelju u Izoltoriju na Podhrastovima u Sarajevu, nakon što je u petak rodila zdravog dječaka

Belma Šoljanin, osim što je bila direktorica Instituta za majku i dijete, godinama je nesebično pomagala mladim mamama i trudnicama da lakše i uspješnije shvate ulogu roditeljstva.

Šoljanin, koja je bila zaražena koronavirusom, u petak se porodila na Ginekološko-akušerskoj klinici KCUS-a i na svijet donijela zdravog dječaka Emina koji je negativan na virus.

Prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a za Radiosarajevo.ba je potvrdila da je na KCUS stigla  trudnica, koja je pozitivna na COVID-19.

Ona je tada premještena je na GAK, gdje se u petak i porodila. U nedjelju nam je javljeno da je preminula.

Smrt Belme u nedjelju je iznenadila bh. javnost, a vijest se proširila i regionom.

Ovo je prvi slučaj u BiH da je od posljedica novog soja koronavirusa život izgubila porodilja. Sličan slučaj zabilježen je nedavno u Srbiji

Iza Belme su ostali suprug Armin i dvije kćerkice Lamija i Ajša, koji se također pozitivni na koronavirus i nalaze se u kućnoj izolaciji, te maleni Emin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije