Poznati Youtuberi iz BiH uzgajaju nojeve

0
Radiosarajevo.ba
Poznati Youtuberi iz BiH uzgajaju nojeve

Oliver Topalović i Vilim Lovrinović iz Putićeva kod Travnika, poznati Youtuberi kanala Dolina Lašve, slobodno vrijeme koriste za odmor i rekreaciju.

U posljednjih godinu dana uzgajaju nojeve i druge vrste ptica a u njihovom zoo vrtu koji sve češće posjećuju roditelji s djecom mogu se vidjeti i zečevi, patke, kokoši, piše Bug.ba.

Priznaju kako su ih kupili dok su bili mali, pravi ptići.

"Kupili smo ih kada su bili jako mali, mali ptići. Evo za godinu dana narasli su preko dva metra. Troje mladih u transportu je stradalo jer nismo imali nikakvog iskustva kako ih pravilno transportirati iz Bijeljine do Putićeva. Uskoro ćemo naš zoo vrt obogatiti i novim vrstama velikih ptica iz Amerike i Australije", rekao je Oliver.

Njegov prijatelj i partner na kanalu, Vilim Lovrinović dodaje: "Vidite da jedu hranu iz ruke. Toliko su se pripitomili da su postali prava atrakcija. Iznenadio sam se da mnogi ribolovci traže perje od od noja. Izrađuju mušice za fly fishing."

Nojevi postaju zreli za parenje tek kada navrše tri godine. Njihova težina može iznositi i do 160 kilograma, a poznati kao ptiče trkačice mogu trčati 65 km/h.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije