! / Poznata novinarka objavila šokantne tvrdnje: "Iznose vakcine na parking Zetre"

20. 05. 2021. u 22:12:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Velike gužve danas su zabilježene ispred sarajevske dvorane Zetra.

Kako su reporteri portala Radiosarajevo.ba ranije izvještavali, na Zetru su stigli i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).

Naš fotoreporter Dženan Kriještorac snimio je dolazak pripadnika policije i dramatične scene gužve koja vlada na ulazu u Zetru.

Mnogo je građana u Sarajevu koji se nalaze u rizičnoj kategoriji i koji se što prije žele vakcinisati i primiti svoju dozu vakcine. Podsjetimo, sinoć je došlo do incidenta jer su građani pozvani na vakcinaciju, ali je vakcina nestalo.

Ono što se u kuloarima danas moglo čuti jeste da je i u ovom vremenu na stvarnost isplivalo najgore iz našeg mentaliteta, te da se traže "veze i vezice" za privilegiralno vakcinisanje.

Priče da se "ljubavnice, tetke i jarani vakcinišu na uštrb građana" postaju sve glasnije, ali o njima rijetki žele javno govoriti.

Večeras je jednoj takvoj sceni prisustvovala poznata novinarka, urednica televizijskog programa Al Jazeere Balkans Adisa Ruždić koja je svoje svjedočanstvo objavila na Twitteru.

"Završila trening u Zetri i vidjela: veći broj ljudi i dalje čeka na vakcine pred Zetrom, neke uvode na drugi ulaz. Jedna medicinska radnica je upravo iznijela 5-6 vakcina nekome na parking. "Poslao me Asim" je izgleda imperativ svake vlasti u ovoj državi", napisala je Ruždić na Twitteru.

Pojedini posjetitelji Twittera zatražili su ostavke premijera Edina Forte i ministra zdravlja prof. dr. Harisa Vranića.

"Verovatno je svuda tako. Pomislim m neki dan ne daj Bože da je rat i da se određuju prioriteti vakcinisanja, lečenja i preživljavanja";

"Edin Forto i Vranić moraju podnijeti ostavke";

Samo su neki od komentara na ovu objavu Adise Ruždić.

Ministar zdravlja Kantona Sarajevo prof. dr. Haris Vranić danas je na vanrednoj press konferenciji poručio kako "neće biti niko vakcinisan ko nije pozvan".

Poručio je da će građani uzaludno dolaziti i stajati ako nisu pozvani.

Javnost očekuje da ministar Vranić jednako jasno objasni i događaje kojima su svjedočili bh. novinari.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (18)