Policija stigla na Zetru, zasad sve mirno

5
E. S.
Policija stigla na Zetru, zasad sve mirno
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Velike gužve na ulazu u Zetru

Velike gužve koje su od jutros zabilježene ispred sarajevske dvorane Zetra, ne jenjavaju.

Naprotiv, kako javlja reporter portala Radiosarajevo.ba s mjesta događaja, na Zetru su stigli i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).

Naš fotoreporter Dženan Kriještorac snimio je dolazak pripadnika policije i dramatične scene gužve koja vlada na ulazu u Zetru.

Mnogo je građana u Sarajevu koji se nalaze u rizičnoj kategoriji i koji se što prije žele vakcinisati i primiti svoju dozu vakcine. Kako saznajemo, policijski službenici na Zetru su stigli kako bi provjerili situaciju i uvjerili se da neće doći do sukoba i da je sve mirno, bez narušavanja reda i mira.

Podsjetimo, sinoć je došlo do incidenta jer su građani pozvani na vakcinaciju, ali je vakcina nestalo.

Velike gužve na ulazu u Zetru - undefined

Foto: Dž.K./Radiosarajevo

Neki od građana su odlučili ostati u krugu ove dvorane dok ne dobiju vakcine, kako je i dogovoreno.

Iz Ministarstva zdravstva KS i zdravstvenih ustanova zahvaljuju građanima i apeluju da nastave sa poštivanjem svih propisanih higijensko-epidemioloških mjera.

Ministar Haris Vranić poručio je građanima da je ostalo još još 800 doza vakcina Pfizer-BioNTech namijenjenih za revakcinaciju.

"Jučer je oboren rekord. Naše ekipe koje vrše vakcinisanje su radile produženo i vakcinisano je 3.303 građana. Ovim putem pozivam građane da imaju razumijevanje za ekipe", rekao je Vranić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije