! / Bitna informacija za privrednike KS: Poziv na sastanak s ministrom Delićem

01. 07. 2021. u 15:12:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, s ciljem promocije Godišnjeg plana provođenja Programa razvoja male privrede za 2021. godinu, organizuje online prezentaciju/sastanak s ministrom privrede KS Adnanom Delićem.

Prezentacija će se održati u srijedu, 7. jula 2021. godine, s početkom u 17 sati.

Ministar Delić sastanku će pristupiti uživo iz sale Vlade KS, dok zainteresovani privrednici mogu pristupiti putem linka koji će im biti dostavljen na e-mail adrese u Aplikaciji za učešće.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sastanak putem Aplikacije na linku:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScLdj-D4LrSshjg063_5N-HCmwMqLO72kxEUV7wRIeCndtHGg/viewform

Prijave su otvorene do 5. jula 2021. godine, a broj prisutnih ograničen je na 100 osoba.

Iz Ministarstva podsjećaju da se Program sastoji od jedanaest pojedinačnih programa za koje je u Budžetu KS planirano 8,49 miliona KM.

Posebno ističu program "Obezbjeđenje kreditiranja pod povoljnim uslovima" koji podrazumijeva plasman kreditnih sredstava uz sto postotno subvencioniranje kamatne stope, a sredstva za subvenciju kamate u iznosu od pet miliona KM obezbijeđena su u Budžetu KS.

Ukupna sredstva koja bi se trebala implementirati po ovom programu iznose 90 miliona KM.

Opširnije o ovom programu, ali i ostalim programima iz Godišnjeg plana, privrednici će imati priliku čuti na prezentaciji uz mogućnost postavljanja pitanja o spomenutim programima.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA