Povrijeđeni bh. državljanin helikopterom prebačen iz Podgorice u Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Povrijeđeni bh. državljanin helikopterom prebačen iz Podgorice u Sarajevo
FOTO: MOD BiH / Ilustracija
Helikopter za hitnu medicinsku evakuaciju Oružanih snaga BiH (MEDEVAC) je u ranim jutarnjim satima, na zahtjev menadžmenta Kliničkog centra Crne Gore, izvršio hitni transport teško povrijeđenog državljanina BiH.

Povrijeđeni muškarac prevezen je iz Podgorice, u Klinički centar Univerziteta Sarajevo (KCUS).

Hitna medicinska evakuacija je izvršena u skladu s propisanim skraćenim procedurama za navedene slučajeve uz prethodno dobivanje potrebne saglasnosti za let helikoptera OSBiH izvan granica BiH, koja je osigurana u saradnji s Ministarstvom za vanjske poslove BiH.

Oružane snage BiH su navedeni zadatak pravovremeno i uspješno izvršile, a letjelica se vratila u matičnu jedinicu istoga dana u 11 sati.

Oružane snage BiH će i dalje u okviru raspoloživih kapaciteta i resursa biti u stalnoj pripravnosti za pružanje asistencije civilnim organima vlasti u BiH po zahtjevima i u vanrednim situacijama i time dati svoj puni doprinos u izvršavanju ovog, zakonom propisanog, zadatka, navodi se u saopćenju Ministarstva za odbranu BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije