BiH / Milorad Dodik u ime svih građana BiH pisao porodici Šabana Šaulića

17. 02. 2019. u 17:54:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 1736

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodici Šabana Šaulića, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj.

„Sa nevjericom i neizmjernom tugom primio sam tužnu vijest da je Šaban Šaulić tragično izgubio život. Bio sam njegov veliki poštovalac i kao čovjeka i muzičara, njegovih pjesama i neponovljivog glasa i mogu reći da je s pravom dobio nadimak 'kralj narodne muzike'“, naveo je Dodik.

On je naglasio da je Šaban Šaulić ostavio neizbrisiv trag u muzičkoj historiji cijelog regiona, otišao je u legendu, ali će njegove pjesme, koje su ušle u muzičku antologiju, ostati da žive.

„U ime svih građana BiH i u svoje lično ime izražavam iskreno saučešće porodici dragog prijatelja i velikog majstora narodne pjesme, koji je pet decenija suvereno dominirao ovim muzičkim prostorima. Počivaj u miru legendo narodne muzike“, navodi se u telegramu saučešća.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA