Povodom prijetnji smrću vijećniku SDP-a, poručeno: Ozbiljan pokušaj ugrožavanja

4
Radiosarajevo.ba
Povodom prijetnji smrću vijećniku SDP-a, poručeno: Ozbiljan pokušaj ugrožavanja
Foto: Printscreen / MUhamed Kubat

Povodom prijetnji smrću vijećniku SDP-a u Općinskom vijeću Općine Ilidža Selveru Zećiroviću, upućene od strane Muhameda Kubata, kandidata za načelnika Općine Ilidža na proteklim izborima, oglasili su se iz Socijaldemokratske partije BiH. 

"Ovo je samo jedan u nizu Kubatovih skandaloznih postupaka i govora mržnje, te žalosti činjenica da ovakve osobe pretenduju da predstavljaju građane. Navedene prijetnje smatramo ozbiljnim pokušajem ugrožavanja života i sigurnosti vijećnika Zećirovića.

Mi, u SDP-u, imamo nultu toleranciju spram ovakvog bahatog načina izražavanja i ponašanja, te smo apsolutno, svuda i uvijek, za to da se siledžije i nasilnici sklone sa ulica, a zaštite građani.Ovim putem izražavamo posebnu zahvalnost MUP-u Kantona Sarajevo na pravovremenoj reakciji", navodi se u saopćenju. 

Istakli su kako očekuju da će nadležni postupiti prema zakonskim regulativama i sankcionisati svakog pojedinca koji svojim izjavama i radnjama potiče i promoviše nasilje, mržnju i netoleranciju, a sve u cilju zaštite digniteta i dostojanstva i osiguranja prava svih građana.

Podsjećamo, Muhamed Kubat, nekadašnji kandidat za načelnika Ilidže, priveden je 21. aprila u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako je potvrdio vijećnik Općine Ilidža Selver Zećirović za Radiosarajevo.ba, on ga je prijavio zbog prijetnji koje su mu upućene putem društvenih mreža.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije