Dešavanja u Ilijašu: Oglasila se i Općinska izborna komisija, evo šta kažu

Radiosarajevo.ba
Dešavanja u Ilijašu: Oglasila se i Općinska izborna komisija, evo šta kažu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilijaš

Povodom peticije određenog broja građana predvođenih političkim subjektom Narod i Pravda, a kako navode, radi pravilnog informisanja javnosti, oglasila se Općinska izborna komisija Ilijaš.

Kako navode, u skladu sa zaknom su okončali proces utvrđivanja objedinjenih zbirnih rezultata glasanja provedenog na teritoriji opaine Ilijaš.

“Centralna izborna komisija BiH objavijuje preliminarne, nezvanične i nekompletne rezultate izbora za sve nivoe viasti za koje se izbori održavaju.
Svi zahtjevi za ponovnim brojanjem odredenih biračkih mjesta iz različitih razloga od strane političkih subjekata, nezavisnih kandidata kao i grupa građana mogu se u podnositi tek nakon šo Centralna izborna komisija objavi utvrđene rezultate i to direktno Centralnoj izbornoj komisiji u roku ad tri dana od dana objave utvrdenih izbornih rezultata, navodi se u saopćenju, kojeg potpisuje Velid Fazlić, predsjednik OIK Ilijaš.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije