Povećana opasnost od odrona: Upozorenje za vozače iz BiHAMK-a

Anadolija
Povećana opasnost od odrona: Upozorenje za vozače iz BiHAMK-a
Nakon povlačenja vode sa kolovoza, saobraćaj se odvija bez izmjena na regionalnom putu Gradačac-Gračanica u mjestu Srnice, kao i na regionalnom putu Cerik-Brčko, u mjestu Donja Skakava, saopćio je Informativni centar BiHAMK-a.

Iz BIHAMK-a navode da je povećana opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, posebno na putnim pravcima Sarajevo-Foča, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac. 

Apeluju na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Aktuelni su radovi na sanaciji klizišta na dionici autoputa A-1 Kakanj - Zenica Jug u mjestu Donji Tičići. Saobraćaj se na navedenoj dionici odvija sporije, u oba smjera jednom trakom.

Vozači se pozivaju da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima povremeno saobraća usporeno.

Na ostalim graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije