Alarmantno i u Brčkom: Izlile se dvije rijeke, evakuisano 30 stanovnika

Radiosarajevo.ba
Alarmantno i u Brčkom: Izlile se dvije rijeke, evakuisano 30 stanovnika
Brojna naselja diljem Bosne i Hercegovine od sinoć se bore sa poplavama koje su uzrokovale obilne padavine, a posebno je alarmantno u sjevernim dijelovima naše države.

Već ranije, tokom dana, u pojedinim općinama proglašeno je stanje prirodne i druge nesreće ili stanje redovne odbrane od poplava, a posebno je kritično u Doboj-Istoku, Derventi i Prijedoru.

Ništa bolja situacija nije ni u Brčkom, gdje je evakuirano 30 mještana, a prekinuta je i komunikacija Brčko-Srebrenik, u naselju Bukvik, zbog izlijevanja rijeke Tinje, prenosi Bportal.

Izlila se i rijeka Brka u dijelu kojim prolazi kroz naselja Brka i Palanka, a alarmantno je i u mjesnim zajednicama Donja Skakava, Poljaci i Jagodnjak.

Tokom protekle noći ekipe Civilne zaštite i dobrovoljci su intervenirali u Rašljanima, Maoči, Gornjem Rahiću, Brci i Palanci. Iz mjesta Gonji Rahić i Brka je iz svojih domova kojima prijeti plavljenje preventivno evakuirano tridesetak mještana.

Zbog kiše koja i dalje pada očekuje se da bi rijeke Tinja i Brka mogle izazvati veće probleme, nešto slično poplavama iz 2014. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije