Vodostaji u porastu: Doboj-Istok proglasio stanje prirodne i druge nesreće

N. K.
Vodostaji u porastu: Doboj-Istok proglasio stanje prirodne i druge nesreće
/ Foto: opcinadobojistok.ba
U nekoliko opština na području Tuzlanskog kantona usljed kiše naglo su porasli neki vodostaji, a na pojedinim lokacijama aktivirana su klizišta.

"Općinski  štab  civilne  zastite Doboj-lstok je danas donio Odluku o proglašenju stanja prirodne i druge nesreće uzrokovane djelovanjem poplava i klizišta na prostoru cijele općine.", rekao je za Radiosarajevo.ba dežurni u Operativnom centru Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzla.

U protekla 24 sata rijeka Spreča je poplavila  oko 150 hektara poljoprivrednog zemljišta na prostoru ovog općina.

Na području opštine Gradačac izlio se lokalni potok, zbog čega je obustavljen saobraćaj na mostu u naselju Vida, a prekinut je i saobraćaj na regionalnom putu Kerep-Zelinja usljed izlivanja vode na kolovoz.

Saobraćaj je prekinut i na putu prema naselju Srnice Donje, a u Kerepu je poplavljena benzinska pumpa. Ekipe putne službe su na terenu.

Na području opštine Kalesija zbog obilnih padavina zatvoren je put Kalesija-Gojčin, dok je u Gradačcu prijavljeno klizište u naselju Mionica. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije