Potvrđeno: Učenici i nastavnici iz Banja Luke negativni na COVID-19

Radiosarajevo.ba
Potvrđeno: Učenici i nastavnici iz Banja Luke negativni na COVID-19
Foto: AA / Press Vlade RS-a

Svih 26 učenika Osnovne škole "Branko Ćopić" u Banja Luci kao i 12 nastavnika negativni su na virus COVID-19, potvrdio je ministar zdravstva i socijalne zaštite RS Alen Šeranić na press konferenciji koja je u toku.

"26 učenika i 12 nastavnika predmetne nastave se javilo u Dom zdravlja, po preporuci, uzeti su brisevi i Institut za javno zdravstvo se zaista potrudio. Izanalizirani su brisevi i nalazi su negativnih kod svih", dodao je Šeranić.

Podsjetimo, nakon što su utvrđena dva slučaja zaraze novim sojem koronavirusa, i to kod jednog muškarca iz Banja Luke i kod njegovog sina koji ide u ovu školu, danas je testirano 26 učenika Osnovne škole “Branko Ćopić”, od kojih 22 idu u razred sa zaraženim dječakom, kao i četiri učenika koja su bila u bliskom kontaktu s njim.

Testirano je i 12 nastavnika predmetne nastave u školi koji su boravili u tom razredu.

Poznato kakvo je stanje oca i sina iz BiH koji imaju koronavirus

Direktorica Doma zdravlja Banja Luka Nevena Todorović izjavila je da je stabilno zdravstveno stanje muškarca iz Banja Luke i njegovog sina, koji imaju koronavirus COVID-19. "Dječak trenutno nema nikakvih tegoba, a tegobe respiratornih organa oca su, može se reći, prošle.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije