Potvrđeno: Otkazan sastanak Dragana Čovića i lidera Trojke

3
L. M.
Potvrđeno: Otkazan sastanak Dragana Čovića i lidera Trojke
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Nermin Nikšić i Dragan Čović

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović u utorak je u Banjoj Luci za danas najavio sastanak s liderima Trojke, a trebali su se sastati u Sarajevu. Međutim, kako je potvrđeno za Radiosarajevo.ba, sastanak je otkazan.

Kako je rekao jučer nakon sastanka sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom, trebali su razgovarati o formiranju Vlade Federacije BiH.

Iz SDP-a je za portal Radiosarajevo.ba potvrđeno da je sastanak ipak otkazan iz za sada nepoznatih razloga.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Na sastanku sa Čovićem, Dodik je jučer kritikovao koalicione partnere i najavio blokade nakon ultimatuma Staše Košarca, SNSD-ovog ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, koji je kazao da projekat istočne interkonekcije mora biti na dnevnom redu Vijeća ministara (ruski gas iz Srbije za RS), inače će blokirati sve projekte za FBiH.

Odmah nakon izjave Košarca, Čović je otišao u Banju Luku kako bi "smirio" situaciju i u tome je djelimično uspio.

Međutim, na konferenciji za medije Milorad Dodik je ponovo negirao genocid u Srebrenici, nakon čega su oštro reagovali lideri Trojke kazavši da "neće žrtvovati istinu za političku poziciju".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije