Potvrđeno: Imenovana nova v.d. direktorice JU Djeca Sarajeva

E. H.
Potvrđeno: Imenovana nova v.d. direktorice JU Djeca Sarajeva
Arhiv / Saudin Sivro

Upravni odbor JU Djeca Sarajeva smijenio je Jasminu Čongo s mjesta vršiteljice dužnosti direktorice ove ustanove. Za novu v.d. direktorice postavljena je Amela Buljubašić, potvrdila je za portal Radiosarajevo.ba ministrica obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo Zineta Bogunić.

Ovu odluku treba potvrditi i Vlada Kantona Sarajevo.

„Amela Buljubašić ovu funkciju obavljat će najduže šest mjeseci ili do imenovanja direktora na mandatni period od četiri godine“, pojasnila je Bogunić.

Podsjećamo, Jasmina Čongo obavljala je posao vršiteljice dužnosti direktoraice JU Djeca Sarajeva od 2015. godine.

Predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH Saudin Sivro za Radiosarajevo.ba kazao je da prošla Vlada KS nikad nije do kraja provela konkursnu proceduru, te Jasmina Čonogo iz tog razloga nije izabrana za direktora.

Saudin Sivro - undefined

Arhiv: Saudin Sivro

„Sadašnja Vlada KS je donijela zaključke da se imenuje novi v.d. direktora i da se razriješi Jasmina Čongo. To se desilo na način da je Upravni odbor JU Djeca Sarajeva tražio saglasnost ministrice Zinete Bogunić. Nakon toga je Amela Buljubašić imenovana za vršiteljicu dužnosti direktorice ove ustanove, a Jasmina Čongo je raspoređena na svoje radno mjesto", pojasnio je Sivro.

Dodao da je Jasmina Čongo na ovoj funkciji ostvarila izuzetne rezultate.

Ipak istakao da i nova v. d. direkrtorice Amela Buljubašić izuzetno vrijedna osoba.

„Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u Službenim novinama KS. Protiv ove Odluke, može se uložiti žalba Upravnom odboru u roku od osam dana od dana njenog prijema“, navodi se u Odluci o imenovanju vršioca dužnosti direktora JU Djeca Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije