Potvrđeno: Evo kada bi Fadil Novalić trebao otići u zatvor

8
N. Ž.
Potvrđeno: Evo kada bi Fadil Novalić trebao otići u zatvor
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Fadil Novalić

Bivši premijer Federacije BiH Fadil Novalić bi sljedeće sedmice trebao otići na izdržavanje zatvorske kazne, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba njegov advokat Senad Pećanin.

Kako je Pećanin rekao u kratkoj izjavi za naš portal, rješenje iz Suda Bosne i Hercegovine je stiglo advokatskom timu Fadila Novalića danas, 15. marta. 

Podsjetimo, Fadil Novalić je, zajedno s Fahrudinom Solakom i Fikretom Hodžićem, osuđen zbog afere 'Respiratori'. Novalić će provesti četiri godine iza rešetaka, Solak šest godina, dok će Hodžić biti pet godina u zatvoru. 

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

Prije ovog rješenja, odbijena je žalba Novalićevog tima da se produži njegov ostanak na slobodi prije nego što se uputi u Vojkoviće. 

Vrijedi istaći i da je Novalić poslao molbu Ministarstvu pravde BiH da ga pomiluje Predsjedništvo BiH, ali su dva člana ove institucije, Željko Komšić i Denis Bećirović, već najavili da ne bi glasali da se ukine ili ublaži njegova kazna. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije