Potvrđena optužnica protiv Sunite Hindić za ubistvo Nine Ivankovića

Radiosarajevo.ba
Potvrđena optužnica protiv Sunite Hindić za ubistvo Nine Ivankovića
Foto: Facebook / Sunita Hindić-Bošnjaković

Kantonalni sud u Mostaru potvrdio je optužnicu Tužilaštva HNŽ-a Mostar protiv Sunite Hindić (1998.) iz Travnika, trenutno nastanjena u Mostaru, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo ubistvo, saopćeno je u iz Tužilaštva HNŽ-a. 

"Optužnicom se Hindić tereti da je dana 4. oktobra 2019. godine, oko 7 sati, u objektu Vila Ivanković u naselju Buna, kod Mostara, nakon što je došla do objekta Vila Ivanković vl. Nine Ivanković, u kojem se nalazio Nino Ivanković, ušla u sobu u kojoj se nalazio oštećenik, te je nakon verbalne svađe sa Ninom Ivankovićem, u jednom trenutku, htijući ga usmrtiti, ispalila jedan hitac u pravcu njega, od kojeg ispaljenog hica i zadobivene prostrijelne rane je oštećenik Nino Ivanković obilno iskrvario, posljedicom kojeg iskrvarenja je nastupila smrt oštećenika na licu mjesta", saopćeno je iz Tužilaštva HNŽ.

Optužena Hindić trenutno se nalazi u pritvoru u KPZ Mostar, a prema zadnjem Rješenju Kantonalnog suda u Mostaru o produženju pritvora od 27.12.2019. godine, koji pritvor joj je produljen u daljem trajanju od tri mjeseca počev od dana 27.12.2019. godine.

Tužilaštvo je Kantonalnom  sudu uz optužnicu stavilo i prijedlog za produženje pritvora protiv optužene, saopćeno je iz Ureda glavnog kantonalnog tužitelja u Mostaru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije