Za pronevjeru gotovo milion KM: Potvrđena optužnica protiv Hamdije Lipovače

E. H.
Za pronevjeru gotovo milion KM: Potvrđena optužnica protiv Hamdije Lipovače
Protiv bivšeg načelnika Općine Bihać Hamdije Lipovače potvrđena je optužnica za pronevjeru novca, pred Općinskim sudom u Sanskom Mostu.

Tu informaciju za Radiosarajevo.ba potvrdio je predsjednik Općinskog suda Sanski Most Enes Selman, kazavši da je potvrđena optužnica Tužilaštva Unsko-sanskog kantona od 29. decembra 2017. godine, zbog produženog krivičnog djela nesavjestan rad u službi.

Selman je dodao i kako je predmet delegiran ovom sudu, zbog toga što je u Općinskom sudu Bihać zaposlena supruga Hamdije Lipovače, čime bi potencijalno bio ugrožen proces ukoliko bi predmet završio na sudu u BIhaću.

Podsjećamo, potvrđenom optužnicom Lipovači se na teret stavlja osnovana sumnja da je u vremenskom periodu od 2006. do 2010. godine, kao općinski načelnik Općine Bihać, svojim nesavjesnim postupanjem u "Projektu izrade geoinformacijskog sistema Općine Bihać", nanio štetu Općini Bihać u iznosu od 921.501,30 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije