Delegat SDA izvinio se zastupnici SBB-a: Bili ste u zatvoru, zato niste upućeni

A. D.
Delegat SDA izvinio se zastupnici SBB-a: Bili ste u zatvoru, zato niste upućeni

Potpredsjedavajuća Predstavničkog doma Federalnog parlamenta Vesna Švancer (SBB) reagirala je danas na nedavno pismo delegata SDA u Domu naroda Jasenka Tufekčića u kojem je on spomenuo i njeno ime.

Naime, Tufekčić je nedavno reagirao na krivičnu prijavu sekretara Doma naroda Izmira Hadžiavdića podnesene protiv njega zbog zloupotrebe naknade za troškove prevoza.

Švancer, pošto je spomenuta u reagiranju Tufekčića, navela je da u Stručnoj službi Doma naroda s kojom svakodnevno sarađuje nije vidjela u protekle dvije godine nikakvu korupciju niti revizorski izvještaji na tako nešto ukazuju.

"Zbog toga sam iznenađena zahvalom koju između ostalog upućuje i meni na podršci koju sam mu navodno dala", napisala je Švancer u svojoj reakciji.

Nedugo nakon toga saopćenjem se oglasio i Tufekčić uputivši javno izvinjenje Švancer.

"Moje izvinjenje gospođi Švancer koja stvarno nije bila upućena u nezakonite radnje u Parlamentu jer je u tekućem mandatu duži period provela u zatvoru za krivično djelo prevara, za koje joj je izrečena uslovna kazna u trajanju od šest mjeseci"", saopćio je Tufekčić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije