Potvrđena optužnica protiv Cvitanovića za ubistvo Marka Radića

0
Radiosarajevo.ba
Potvrđena optužnica protiv Cvitanovića za ubistvo Marka Radića
Foto: Bljesak.info / Josip Cvitanović prebačen u Tužilaštvo

Kantonalni sud u Mostaru je dana 03. februara 2021. godine potvrdio optužnicu Kantonalnog tužilaštva HNK Mostar protiv Josipa Cvitanovića zv. „Cviki“ (1974.) iz Mostara, zbog osnovane sumnje da je počinio ubistvo.

"Naime, optužnicom se Josip Cvitanović tereti da je dana 09. novembra 2020. godine, oko 18:40 sati, u Mostaru, u ulici Brune Bušića broj 6, u kojoj stanuje oštećeni M. R, iz puške, ispalio više metaka u oštećenog M. R., uslijed čega je oštećeni M. R. na licu mjesta podlegao.

Također se sumnjiči da je istoga dana, oko 23:00 sati u Mostaru, neovlašteno posjedovao pištolj marke „Ekol“, model „Tuna“, kal. 8 mm", saopćili su iz Tužilaštva

Optuženi Cvitanović se trenutno se nalazi u pritvoru u KPZ Mostar i Tužilaštvo jeKantonalnog sudu uz optužnicu stavilo i prijedlog za prouženje pritvora.

Podsjećamo, Marko Maka Radić, presuđeni ratni zločinac, ubijen je ispred stana u kojem je stanovao s više hitaca iz vatrenog oružja.

Krvavi obračun u Mostaru vjerovatno je rezultat razmirica osoba koje su se međusobno već decenijama poznavale.

Naime, ubijeni osuđeni ratni zločinac i bivši oficir HVO-a Marko Maka Radić bio je, praktično, zapovjednik osumnjičenom za ubistvo, Josipu Cvitanoviću Cvikiju, inače iz Višića kod Čapljine.

Kompletan tekst pročitajte na OVOM linku.

Radić je, podsjetimo i to, nakon dugotrajnog i veoma temeljitog postupka 2011. godine na Sudu BiH u Sarajevu pravosnažno osuđen na 21. godinu zatvora zbog zločina protiv čovječnosti, odnosno mučenja, zatvaranja, ubistva i silovanja u zloglasnom logoru Vojno kod Mostara, te je iz zatvora trebao izaći tek 2027. godine.

Ko je zapravo bio Marko Radić Maka, čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije