Potvrđena optužnica protiv Asima Sarajlića, Delalića i Šehovića

10
Radiosarajevo.ba
Potvrđena optužnica protiv Asima Sarajlića, Delalića i Šehovića
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Asim Sarajlić dolazi na suđenje

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Asima Sarajlića, Sabahudina Delalića i Muhameda Šehovića zbog krivičnog djrela davanja dara i drugih oblika koristi.

Radi se o aferi "Snimak".

Saopćenje prenosimo u cijelosti:

Potraga i dalje traje: Roditelji nestale curice Danke (2) ponovo su u policijskoj stanici

Potraga i dalje traje: Roditelji nestale curice Danke (2) ponovo su u policijskoj stanici

"Optuženi se terete da su od 20. do 25. februara 2020. prije zakazanih unutarstranačkih izbora SDA za predsjednika kantonalne ortganizacije SDA sarajevo koji su bili planirani za 26. februar 2020. na kohjim su predloženi kandidati bili članovi Semir Efendić i Fikret Prevljak, posredstvom Muhameda Šehovića ugovorili sastanak sa delegatom za izbornu skupštinu Velidom Tvrtkovićem,

kojem su obećali da će korištenjem svog društvenog i uticajnog položaja koje imaju po osnovu pozicija unutar SDA, zaposliti njegovu suprugu u nekoj od instutucija u kojima su na rukovodnim pozicuijama kadrovi SDA, ukoliko na tim izborima svoj glas da njihovom kandidatu Fikretu Prevljaku za navedenu poziciju", navodi se u saopćenju. 

Postupajuća tužiteljica je za glavni pretres predložila saslušanje tri svjedoka, tri vještaka i izvođebnje voiše od 70 materijalnoih dokaza. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije