Potvrđena optužnica: Bivši komandir torbicom udario svog šefa

7
Radiosarajevo.ba
Potvrđena optužnica: Bivši komandir torbicom udario svog šefa
Foto: Printscreen / AA / Goran Lujić i Đorđe Popović

Potvrđena je optužnica protiv Đorđa Popovića, bivšeg ministra za saobraćaj i veze manjeg bosanskohercegovačkog entiteta RS, koja ga tereti da je torbicom udario Gorana Lujića, bivšeg šefa policije Brčko distrikta, koji mu je bio šef dok je Popović bio komandir u policiji.

Odnosi se to na incident koji se, kako je navedeno, dogodio 24. marta 2022. godine oko 18.20 u Brčkom, u otvorenoj bašti ugostiteljskog objekta u Ulici Vuka Karadžića.

Kako se navodi u optužnici, u bašti je Popović sjedio sa R.N., D.K. i S.B., a zatim je u suprotni dio bašte nenadano došao Lujić sa Milanom Petruljevićem.

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

"Pri tome je Lujić sjeo znatno daleko od stola za kojim je sjedio Popović. Popović od ranije ima krajnje poremećene odnose i izraženu netrpeljivost prema Lujiću, koja datira još od 2008. godine, kada je zbog izvjesnog događaja u vrijeme kada je Lujić bio šef policije Popović ostao bez stalnog zaposlenja u policiji kao jedan od komandira", navodi se u optužnici.

"Popović je prvo od konobara zatražio da se Lujić i Petruljević kao gosti udalje iz lokala, zbog čega je konobar bio primoran da se obrati šefu sale, a ovaj je pozvao vlasnika restorana, ne znajući šta učiniti na uporno Popovićevo insistiranje", dodaje se.

Sukobili se bivši šef policije iz Brčkog i nekadašnji ministar saobraćaja i veza RS

Sukobili se bivši šef policije iz Brčkog i nekadašnji ministar saobraćaja i veza RS

"U jednom momentu, zbog ranijeg animoziteta prema Lujiću, a nalazeći se pri tome u stanju smanjene uračunljivosti zbog srednjeg pijanstva, Popović skače od stola i ubrzanim korakom odlazi do Lujićevog stola, gdje je počeo da galami na njega upućujući mu konkretne riječi: 'Što te nisam ubio ranije'", ističe se u optužnici, pišu Nezavisne.

Kako se dalje naodi, Popović je snažnije zamahnuo svojom ličnom napunjenom torbicom i udario Lujića u glavu, s lijeve strane lica, čime je nanio Lujiću laku povredu u vidu nagnječenja glave.

Najnovija informacija: Potvrđena optužnica protiv Ibrahima Hadžibajrića

Najnovija informacija: Potvrđena optužnica protiv Ibrahima Hadžibajrića

Također su istakli da je Popovića društvo spriječilo u daljim nasrtajima, ali je on desnom pesnicom udario i Petruljevića u dio glave, pri čemu mu je nanio lake povrede u vidu nagnječno-razderne rane gornje usne i nagnječenje donje usne.

"Tada su drugovi uspjeli da odvuku Popovića od njih, a kod Lujića je izazvan ozbiljan osjećaj uznemirenosti i daljeg stanja straha usljed ovakvog Popovićevog ponašanja, pogotovo što je shvatio da je Popović u stanju da mu izgovori ovakvu prijetnju, za njega krajnje ozbiljnu, i po proteku više od 14 godina od pomenutog događaja koji je kod Popovića stvorio osjećaj animoziteta i pripisivanja potpune krivice Lujiću, kada je Popović ostao bez posla u policiji", zaključuje se u optužnici.

Podignuta optužnica protiv Milana Šimića i Godana Josipovića za zločine u Srebreniku i Gradačcu

Podignuta optužnica protiv Milana Šimića i Godana Josipovića za zločine u Srebreniku i Gradačcu

Popović je u kratkoj izjavi za Nezavisne novine potvrdio da je trenutno zastupnik u Skupštini Brčko, s tim što tvrdi da ga optužnica ne sprečava da nastavi obavljati tu funkciju. On kaže da je pročitao optužnicu, ali da suđenje još nije počelo.

S druge strane, Lujić tvrdi da se situacija nije tako odvijala. Prema njegovim riječima on je u kafanu kritičnog dana stigao u 18.11 te da je zatim u 18.17 stigao Petruljević, a da ih je Popović napao već oko 18.20.

"Bilo je upravo onako kako se to navodi u optužnici", rekao je kratko Lujić za Nezavisne novine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije