Policajac upropastio tajnu akciju: Komšiji rekao da ga prati SIPA

5
Dž. M.
Policajac upropastio tajnu akciju: Komšiji rekao da ga prati SIPA
Foto: SIPA / SIPA / Ilustracija

Tokom operativne akcije Državne agencije za istrage i zaštitu - SIPA, kodnog naziva 'Derbi 2' uhapšen je i policajac iz Gruda, a zbog postojanja sumnje da je počinio krivično djelo "Odavanje službene tajne" u vezi s krivičnim djelom "Zloupotreba položaja ili ovlasti".

Kako je nezvanično potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba u pretresima je izuzeta dokumentacija iz Policijske uprave Grude kao i iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona.

Pripadnici SIPA-e po naredbi Suda Bosne i Hercegovine provodili su posebnu istražnu radnju – tajno praćenje i tehničko snimanje osoba, transportnih sredstava i predmeta nad osumnjičenim iz Gruda 5. maja 2020. godine.

Britanski političari: "Rusija sije haos u regiji Balkana, trebali bismo poslati vojsku u BiH"

Britanski političari: "Rusija sije haos u regiji Balkana, trebali bismo poslati vojsku u BiH"

Međutim, kako je dalje potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba, osumnjičeni je primijetio da ga automobil prati te pitao policijskog službenika PU Grude da mu provjeri o čijem se vozilu radi. Policijski službenik je izvršio sve potrebne provjere i utvrdio da se radi o službenom vozilu SIPA-e, on je tu informaciju rekao osumnjičenim.

"Budući da je ta informacija službena tajna, cijela akcija je propala, te su ugroženi životi i sigurnost službenika Državne agencije za istrage i zaštitu", izjavio je za portal Jabuka.tv kantonalni tužilac Josip Aničić.

Uhapšeni pripadnik PU Grude prebačen je u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije