Oglasila se tužilaštva i MUP KS o akciji u Sarajevu: '10 osoba pod sumnjom za organizirani kriminal'

3
Radiosarajevo.ba
Oglasila se tužilaštva i MUP KS o akciji u Sarajevu: '10 osoba pod sumnjom za organizirani kriminal'
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Policija / Ilustracija

Po naredbi Suda Bosne i Hercegovine i Kantonalnog suda u Sarajevu i u saradnji s EUROPOL-om, a pod nadzorom postupajućih tužilaca sarajevskog i državnog tužilastva, pripadnici Uprave policije MUP-a KS vrše pretrese na više lokacija na području KS.

Pretresi se vrše zbog krivičnih djela organizirani kriminal, zloupotreba polozaja, primanje i davanje dara i pranje novca.

Akcija se odvija pod kodnim nazivom “Start”.

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Zajedničko saopćenje sarajevskog i državnog tužilastva, pripadnici Uprave policije MUP-a KS

"Pod nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo realizuju operativno-taktičku akciju kodnog naziva "START".

Aktivnosti se provode u koordinaciji s EUROPOL-om, a odnose se na krivična djela organizovanog kriminala i pranja novca, kao i koruptivna krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, te primanje i davanje dara. Operativno-taktičkom akcijom je obuhvaćeno više od 10 fizičkih i pravnih osoba koje se sumnjiče za organizovani kriminal i zloupotrebe u višemilionskim iznosima, a pretresi se vrše na više od 20 lokacija.

Nakon okončanja aktivnosti, postupajući tužioci će donijeti odluku o daljnjim aktivnostima prema svim osumnjičenima u predmetu, kao i koordiniranju daljnjih aktivnosti", navodi se u saopćenju.

Kako je portal Radiosarajevo.ba već pisao pretresa se i stan i kabinet načelnika Ibrahima Hadžibajrića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije