Potpisani sporazumi za infrastrukturne projekte u BiH: Pogledajte koliko je novca izdvojeno

0
FENA
Potpisani sporazumi za infrastrukturne projekte u BiH: Pogledajte koliko je novca izdvojeno
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sevlid Hurtić

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić potpisao je sporazume u Gradačcu, Modriči i Brčkom, u okviru Javnog poziva za obnovu i izgradnju komunalne, socijalne infrastrukture i elektrifikacije, te obišao završne i pripremne radove u Doboju, u naseljima Osječani i Kožuhe.

Posjetio je Medžlis Islamske zajednice Gradačac gdje je potpisao sporazum za dogradnju i sanaciju džamije u donjem džematu u Vučkovcima, te sporazum za sanaciju i rekonstrukciju objekata za vjersku pouku u ulici Alije Izetbegovića - MIZ Gradačac.

Hurtić je izjavio da današnje potpisivanje sporazuma pokazuje posvećenost ravnomjernom razvoju infrastrukture i očuvanju vjerskih objekata u Bosni i Hercegovini.

Horor igra porijeklom iz Bosne i Hercegovine: Preživite strahote u fiktivnom mjestu "Novazenica"

Horor igra porijeklom iz Bosne i Hercegovine: Preživite strahote u fiktivnom mjestu "Novazenica"

"Kroz ove projekte doprinosimo poboljšanju kvaliteta života, očuvanju kulturne i vjerske baštine te jačanju zajedništva. Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH nastavlja raditi na pružanju konkretne podrške lokalnim zajednicama širom zemlje, kroz projekte koji imaju dugoročan utjecaj na stabilnost i razvoj. Dodjelili smo novčana sredstva Medžlisu Islamske zajednice Gradačac u iznosu od 50.000 KM. Sredstva su namijenjena za dva goruća problema u Vučkovcima i gradu Gradačcu. Danas ćemo biti i u Modriči gdje ćemo potpisati sporazum sa nadležnim za uređenje Pravoslavne crkve, kao i u Brčko distriktu gdje ćemo dodijeliti sredstava u vrijednosti 50.000 KM za rješavanje problema u crkvenoj zajednici. Ukupna vrijednost donacija za tri lokalne zajednice je oko 200.000 KM", istakao je Hurtić.

Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Gradačac Haso Omerović zahvalio je ministru Hurtiću za značajnu donaciju, rekavši da očekuje dalju saradnju s resornim ministarstvom.

"Drago nam je da nas je posjetio ministar Hurtić i da smo potpisali sporazum koji je veoma bitan za Medžlis u Gradačcu. Riječ je o dva projekta, restauracija džamije u Vučkovcima donji džemat i resturacija prostorije u kojoj će se obavljati mektebska pouka", kazao je Omerović.

Ovi sporazumi potvrđuju posvećenost Ministarstva u stvaranju boljih uslova za građane BiH kroz ulaganja u važne infrastrukturne projekte i očuvanje kulturne baštine.

Nakon posjete Gradačcu, ministar Hurtić se uputio u Modriču gdje je potpisao sporazum u iznosu od 57.000 KM za izgradnju stana u svetosavskom domu Višnjik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije