Potpisan sporazum o formiranju vlasti u Srebrenici

2
Fena
Potpisan sporazum o formiranju vlasti u Srebrenici

Načelnik općine Srebrenica Mladen Grujičić, predstavnik lokalnog SNSD-a Radomir Pavlović i odbornici incijative „Moja adresa Srebrenica“ danas su u Srebrenici potpisali koalicioni sporazum o formiranju lokalne vlasti.

Predsjednik kluba odbornika „Moja adresa Srebrenica“ Zulfo Salihović kazao je Feni da koalicionim sporazumom se obavezuju dva politička bloka na zajednički rad i saradnju u Skupštini općine Srebrenica.

"Sporazumom su definirane raspodjele pozicija u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, i što je veoma bitno za sporazumom je precizirana saradnja i zajednički rad na iznalaženju dodatne finansijske podrške sa svih nivoa vlasti.

Sastavni dio ovog sporazuma jeste i Aneks koji je pripremljen i kojeg će potpisati predsjednik stranke SDA Bakir Izetbegović i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik. Taj Aneks se odnosi na osiguranje dodatnih finansijskih sredstava koja će biti namijenjena za ekonomski oporavak Srebrenice", rekao je Feni Salihović.

Sjednica Skupštine općine Srebrenica trebala bi biti održana sutra, na kojoj će biti imenovan zamjenik načelika Općine, predsjednik Skupštine i načelnici odjeljenja Općinske uprave Srebrenica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije