Postavljaju se temelji za vijadukt kod Mostara: Pogledajte radove

1
Radiosarajevo.ba
Postavljaju se temelji za vijadukt kod Mostara: Pogledajte radove
Foto: Večernji list BiH / Postavljaju se temelji za vijadukt kod Mostara

Izradnjom vijadukta dugog 200 metara, koji će se protezati iznad Rodoča, nastavljaju se radovi na jednom od najvažnijih infrastrukturnih projekata u Mostaru.

Riječ je o projektu izgradnje južne mostarske obilaznice, a čiji je cilj rasteretiti središte Mostara od teretnoga prometa, piše Večernji list BiH.

Nastavku radova na ovom iznimno važnom projektu za sve one koji iz smjera zapadne Hercegovine putuju prema Mostaru prethodilo je prošlogodišnje potpisivanje ugovora koji je obuhvatio izgradnju i rekonstrukciju južne obilaznice Mostara (dionica Miljkovići - Rodoč - veza na M17, poddionica Miljkovići (rotor Varda) - ulaz u tunel Novi - vijadukt Marjanovića draga), kojim su obuhvaćeni radovi na izgradnji trase dužine oko 1,5 km i izgradnja vijadukta Marjanovića draga dužine oko 200 m.

Kako su naveli iz Ministarstva saobraćaja i veza FBiH, radovi na tom dijelu izvode se planiranom dinamikom te se njihov završetak očekuje do kraja 2023., kad bi i autocesta iz smjera juga, od Bijače, trebala stići do petlje Mostar jug.

Obilaznica podrazumijeva gradnju dvaju tunela, tri podvožnjaka te jednog mosta, a završetkom premješta se magistralna cesta M6.1 (Široki Brijeg - Mostar), a samim tim i tranzitni promet iz užega gradskog područja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije