Poskupljuje parking ispred Međunarodnog aerodroma Sarajevo: Prvi sat - četiri KM

3
Radiosarajevo.ba
Poskupljuje parking ispred Međunarodnog aerodroma Sarajevo: Prvi sat - četiri KM
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Međunarodni aerodrom Sarajevo

Međunarodni aerodrom Sarajevo je danas, 27. marta, objavio da će cijena prvog sata parkinga ispred ove zračne luke skočiti od 1. aprila ove godine.

Saopštenje iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo prenosimo u cijelosti: 

"Ovim putem informišemo naše cijenjene putnike i korisnike komercijalnog parkinga na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, o izmjenama cjenovnih uslova za uslugu parkinga u prvom satu njegovog korištenja, a koje stupaju na snagu od 01.04.2024.

Pogledajte stravične prizore tornada u Kini: Najmanje pet poginulih i 33 povrijeđenih

Pogledajte stravične prizore tornada u Kini: Najmanje pet poginulih i 33 povrijeđenih

Naime, nakon pažljivog razmatranja i analize različitih faktora koji su uticali na strukturu troškova povezanih sa operativnim radom parking sistema, uloženih sredstava na implementaciji i poboljšanju rada parking sistema, uvođenju kartičnog plaćanja na svim izlaznim rampama u cilju poboljšanja sveukupnog korisničkog iskustva, kao i potrebu usklađivanja sa tržišnim cijenama prisutnim kod regionalnih aerodroma kao i cijenama parkinga u centru grada, donesena je odluka da se cijena prvog sata parkinga na komercijalnom parkingu poveća i da ista iznosi 4,00 KM.

Cijene za ostale definisane vremenske intervale korištenja parkinga ostaju nepromijenjene.
Važno je istaći da se cijena usluga parkinga u prvom satu korištenja, nije mijenjala od 2009. godine, kao i da su cijene parkinga u užoj gradskoj jezgri dostigle iznos od 3,5 KM/po satu.

📍Ovim putem informišemo naše cijenjene putnike i korisnike komercijalnog parkinga na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, o...

Posted by Sarajevo International Airport on Wednesday, March 27, 2024

Također, informišemo naše cijenjene putnike i korisnike usluga parkinga, da se u narednom periodu planira povećavanje kapaciteta komercijalnog parkinga, kroz osiguravanje dodatnog parkinga na lokalitetu aerodroma, na kojem su planirani povoljniji komercijalni uslovi parkinga u skladu sa lokacijom i u odnosu na cjenovne uslove komercijalnog parkinga ispred zgrade Terminala B Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Zahvaljujemo na razumijevanju i ujedno potvrđujemo da ćemo nastaviti sa aktivnostima u cilju unapređenja naših usluga, kako bismo zadovoljili potrebe i očekivanja naših korisnika", piše u saopštenju MAS-a. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije