Posjeta visokog zvaničnika NATO-a Oružanim snagama BiH u Rajlovcu: Obratio se i Zukan Helez

3
Radiosarajevo.ba
Posjeta visokog zvaničnika NATO-a Oružanim snagama BiH u Rajlovcu: Obratio se i Zukan Helez
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Posjeta zvaničnika NATO-a kasarni OS BiH u Rajlovcu

Najviši vojni zvaničnik NATO-a admiral Rob Bauer obavio je danas, 2. februara, posjetu kasarni Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Rajlovcu kod Sarajeva.

Posjeti je prisustvovao i ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez, koji je zajedno s admiralom Robom Bauerom obišao kasarnu. 

Nakon obilaska se Helez obratio medijima, te je najavio još važnih sastanaka delegacije BiH s zvaničnicima Alijanse. 

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

"Želim da se zahvalim čelnicima NATO saveza što daju punu pažnju OSBiH. OSBiH sve više prate standarde NATO saveza, posebno bataljonska grupa lake pješadije s kojom se ponosimo. Ovo je samo početak ovogodišnjeg domaćinstva NATO predstavnicima, a imat ćemo u aprilu i oktobru najveći oblik sastanka nakon NATO samita", rekao je Helez. 

"Želim da poručim da je NATO tu u BiH, mi smo partneri NATO-a i želimo punopravno članstvo. NATO integracije nemaju nikakvu rezervu, to je naš jedini spoljnopolitički cilj, kada su u pitanju vojnopolitičke integracije", dodao je ministar odbrane Bosne i Hercegovine. 

Obratio se i Bauer, koji je naglasio saradnju NATO-a i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. 

"Radi se na mnogim važnim stvarima u mnogim oblastima. Ovaj paket sastoji se od mnogih projekata. Kada govorimo o upravljanju vanrednim situacijama tu radimo na softveru, kada je u pitanju borba protiv terorizma radimo kurikulum za obuku u saradnji s Ministarstvom sigurnosti, nadograđujemo infrastrukturu i tako dalje", poručio je između ostalog Rob Bauer. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije