Banja Luka / Poruka oca Davida Dragičevića: Mir, dostojanstvo, bez politike, vjere, nacije

26. 04. 2018. u 21:26:00 Anadolija

Shares: 3

Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića (21) čije tijelo je pronađeno na ušću rijeke Crkvena u Vrbas šest dana nakon što je prijavljen njegov nestanak, zatražio je obraćanje poslanicima Narodne skupštine RS-a.

"S obzirom na informaciju iz javnosti da bi trebala biti zakazana posebna sjednica Narodne skupštine RS-a na kojoj bi se razmatralo stanje sigurnosti u Banjoj Luci i RS-u s posebnim osvrtom na smrt mog sina, smatram da bih se, kao Davidov otac i predstavnik grupe 'Pravda za Davida' koja broji više od 90.000 članova, trebao obratiti i govoriti na pomenutoj sjednici. Molim vas da odobrite moje obraćanje u trajanju od desetak minuta", pročitao je Davor Dragičević svoj zahtjev upućen Nedeljku Čubriloviću, predsjedniku Narodne skupštine RS-a večeras na Trgu Krajine u Banjoj Luci.

Inače, na sjednici Kolegija Narodne skupštine RS, zakazanoj za petak u 11 časova, bit će odlučeno o zahtjevu 29 poslanika za održavanje posebne sjednice na kojoj bi bilo "razmatrano stanje sigurnosti u Banjoj Luci i RS-u: 'Pravda za Davida - Pravda za sve'.

Davor Dragičević rekao je da će, ukoliko sjednica bude održana, otići da se obrati jer institucije ne rade svoj posao i nakon toga napustiti sjednicu.

I večeras se veliki broj građana okupio u centru Banja Luke u znak podrške porodici Davida Dragičevića.

Okupljanja građana počela su 26. marta nakon identifikacije njegovog tijela i prve policijske konferencije za novinare, a organizovana su putem Facebook grupe pod nazivom "Pravda za Davida" koja je, kako se navodi, "formirana s ciljem rasvjetljavanja slučaja nestanka i ubistva Davida Dragičevića".

Davor Dragićević i večeras je ponovio da je saučesništvo u ubistvu veći zločin nego ubistvo.

"Sa svim se mogu pomiriti, ali ne mogu sa činjenicom šta su mu radili pet dana i nikad se neću pomiriti", kazao je Dragičević.

Ponovio je i "mir, dostojanstvo, bez politike, vjere, nacije".

"Jesmo li ljudi?" uzviknuo je Davor Dragičević, na što je masa odgovorila: "Jesmo!".

"Pravda za Davida, pravda za sve nas, pravda za našu djecu. Mi, gospodo, ostajemo ovdje", uzvikivali su Dragičević i masa.

"Ti dobro znaš da tata zna sve", riječi su kojima je Davor Dragičević završio svoje obraćanje.

I večeras je puštena pjesma koju je napisao David Dragičević "Klinac iz geta", okupljeni su je pjevali podignutih ruku i stisnutih šaka, nakon čega su pročitane poruke podrške.

Roditelji Davida Dragičevića smatraju da je njihov sin ubijen te traže da se otkriju i privedu pravdi počinioci, kao i svi koji su pokušali da "zataškaju" ovaj slučaj.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA