"Koga štitite": Dodik na protestu građana koji traže pravdu za Davida Dragičevića

Fena
"Koga štitite": Dodik na protestu građana koji traže pravdu za Davida Dragičevića
Ispred Okružnog tužilaštva Banja Luka danas je nekoliko stotina građana zatražilo da se saopće rezultati istrage u vezi s smrću 21-godišnjeg Davida Dragičevića.

U jednom momentu se građanima na kratko pridružio i predsjednik RS-a Milorad Dodik, a Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića, je to ocijenio kao podršku njihovom nezadovoljstvu dosadašnjim radom tužilaštva.

"I predsjednik RS-a se slaže sa mnom da je tužilaštvo najveće zlo RS. Predsjednik je samim svojim prisustvom rekao svoje mišljenje o tužilaštvu", rekao je Davor Dragičević.

Ponovio je tvrdnju "da je njegov sin ubijen, te zatražio da se ubice i saučesnici privedu pravdi".

Kaže da ne zna motiv zbog kojeg je, kako smatra, ubijen njegov sin. Tvrdi da nova istraga, u koju je i on uključen, sada ide u dobrom pravcu.

Okupljeni građani, članovi grupe na društevnoj mreži koja traži "Pravdu za Davida" su nosili transparent na kojem je bila ispisana kritika tužiocu koji vodi slučaj Davida Dragičevića, te uzvikivali "Zašto šutite", "Koga štitite"...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije