Banja Luka / Objavljen novi video: Četiri osobe sačekale Davida Dragičevića

22. 04. 2018. u 21:40:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 405

Novinar Slobodan Vasković objavio je novi video snimak prema kojem se vremenski podaci ne podudaraju sa izjavama Darka Ilića, na pres konferenciji odžanoj 26. marta, na kojoj je iznio detalje o kretanju Davida Dragičevića u kobnoj noći 18. marta kada je David nestao.

"Ovaj video potvrđuje da je Ilić manipulisao vremenskim odrednicama i da nije saopštio da su Davida četiri osobe 'startale' i zaustavile te kobne noći na Trgu Krajine. Na ovom video se, osim Davida Dragičevića, vidi još pet osoba, od kojih su ga najmanje dvojica čekala ispred Robne kuće Boska. Sasvim je realno da su ga čekali sva četvorica, kako bi ga namamili, pretukli, oteli i ubili.", piše Vasković na svom blogu.

Vasković u svom blogu opisuje video u noći kada je Dragičević nestao:

"Nema dileme da su osobe sa snimka na određen način umiješane u nestanak Davida Dragičevića, jer njegov telefon prestaje da radi u 2 sata i 40 minuta, znači 15 minuta nakon što se sreo s njima.

Na snimku od 18. 3. 2018 godine vide se dva mladića kako sjede na betonskom bloku ispred Boske, u 2 sata i 18 minuta. David je na to mjesto stigao nešto prije 2.25 sati.

David je s njima razgovarao par sekundi, pozdravio se i kreće prema Gospodskoj ulici. Oni ga zovu, on se vratio korak, dva natrag i još par trenutaka razgovara s njima.

Sa snimka je jasno da ih on poznaje. David potom odlazi u 2 sata i 25 minuta i 6 sekundi prema Gospodskoj ulici.

U 2 sata 25 minuta i 18 sekundi ga presreću druga dvojica na samom početku Gospodske i tu razgovaraju.

Za to vrijeme, prva dvojica (oni ispred Boske), sa kojima se pozdravio, dižu se i prilaze na desetak koraka od Davida i druge dvojice, koja su ga presrela u Gospodskoj ulici.

U 2.26 sati iz Jevrejske ulice prvoj dvojici prilazi još jedna osoba i stoji tu s njima. Sve to vrijeme David razgovara sa ovom dvojicom u Gospodskoj ulici. U 2 sata 28 minuta i 38 sekundi svi su još tu, razgovaraju u dvije grupe.

Svi nestaju sa snimka u 2 časa 29 minuta i 40 sekundi, s tim što dvojica, koja su dočekali Davida ispred Boske, odlaze prema Gospodskoj za Davidom (2 sata 29 minuta i 37 sekundi), a onaj koji je došao iz Jevrejske u 2 sata 29 minuta i 5 sekundi odlazi prema parku "Petar Kočić".

Ovaj snimak označava početak akcije otimanja Davida Dragičevića.", piše Slobodan Vasković


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA