Poruka Čedomira Jovanovića Zoranu Milanoviću zbog Željka Komšića i BiH

2
Radiosarajevo.ba
Poruka Čedomira Jovanovića Zoranu Milanoviću zbog Željka Komšića i BiH
Foto: Facebook / Čedomir Jovanović

Čedomir Jovanović, lider srbijanskog LDP-a i savjetnik člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, u programu N1 žestoko je reagirao na izjave Zorana Milanovića, predsjednika Hrvatske, upućene Komšiću i Bosni i Hercegovini u proteklom periodu.

"Nije politički pristojno, ni ljudski na takav način odnositi se prema Komšiću.Ne zato što on ima s tim problem. To je poniženje za ljude koji su glasali za Milanovića. Šta je suština poruke? Šta drugo žele da kažu? Da si dobar Hrvat ako glasaš za HDZ? Što on u Zagrebu ne glasa za HDZ. Na šta to liči? Oni bi hteli da Bosna bude mostarskih ustaša, paljanskih četnika i balija? Svako u svoj tor. To nije EU politika, to nisu dostojni stavovi predsjednika jedne države, članice EU", istakao je Jovanović.

"Kako oni to utvrđuju? Jesu li spremni da sami pristanu na ta pravila? Je li oni to kažu da svaki Srbin treba da glasa za SDS, Hrvat za HDZ, a komunista za SDP? Nećete promeniti procese vređanjem Komšića. Komšić je dobio podršku zbog toga što ne pretpostavlja interese sebe kao Hrvata, koji je to potez povukao na štetu Hrvata? Razlikuje se jer je lojalan BiH, svojoj domovini. On je Hrvat i ima podršku ljudi koji su Bošnjaci, Srbi, Hrvati, Romi, Jevreji, građani BiH. To moraju da shvate", poručio je gost N1.

Podsjetimo, Milorad Dodik, također član Predsjedništva BiH, sastao se u Zagrebu sa Andrejem Plenkovićem, premijerom Hrvatske, kao i Milanovićem - a nakon njega u posjetu su otišli Bakir Izetbegović i Dragan Čović, lideri SDA i HDZ-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije