Poruke / Čedo Jovanović: Sarajevo je simbol svega onoga što je meni u životu važno

17. 09. 2020. u 19:34:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

"Sarajevo je simbol svega onoga što je meni u životu važno, onoga što sam želeo i što želim.

Naveo je to Čedomir Jovanović na Facebooku. 

Njemu je, podsjetimo, Skupština KS ove godine dodijelila Plaketu počasnog građanina Kantona Sarajevo. Danas je u Sarajevu  svečano od predsjedavajućeg Skupštine KS Mirze Čelika i premijera KS Marija Nenadića preuzeo ovo visoko priznanje.

"I borbeni ste, i žrtva ste velike nepravde, i uprkos svim problemima stojite na nogama, tražite neki put do svoje sreće i stvarate u svemu tome prijatelje. Teška je borba za vama i pred vama. Ako je ova plaketa vaš put da izrazite svoje poštovanje što sam ja na tom putu bio, jesam i biću sa vama, i zbog toga vam se zahvaljujem", nastavio je dalje. 

"Kada iz grada kao što je Sarajevo dobijete ovakvo priznanje onda to ima neuporediv značaj. Nema puno mesta koja sebi mogu dati za pravo da nekome ukažu ovakvu počast. Kada to učine Sarajevo i Sarajlije onda to ima snagu i duh kojim posebno zrači", zaključio je Jovanović. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (10)