Poručio da bi sve ponovio: Kako je Kordić prijetio nestankom muslimana!

/ Komentari (21)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

***

***

Ljiljani nisu sa Karpata

Kako su izvikli izjavu ovog zločinca. A to dobro dođe jer se zaboravilo za diplome, respirator, doktorica itd

frp

Zaostalost medju Hrvatima je za naucna istrazivanja.

***

***

Pitanja za poimanja cinjenica!

Kad, otkud i koliko Hrvata migrira u Bosnu? Zasto u BiH gotovo nemamo slavenski gen? Kako nasi Franjevci nisu znali za Hrvate u Bosni do XX vijeka? Sebe opisivali kao Bosnjake 1890. Kako Zapad nije znao za Bosanske hrvate do 1918? Kad je drzava Bosna bila dio drzave Hrvatske? NDH? Znate li da u Hrvatskoj doskora nije bila Dubrovacka republika, Istra, Dalmacija, Slavonija? Zasto se u Hrvatskoj nije govorila ikavica? Zasto VP u BiH Valentin Insko na tv kaze vodjstvu RH da ona nema dijasporu u BiH? S kojim pravom se onda petljaju u unutarnje stvari BiH kad u njoj nemaju iseljenistvo? Znate li da BiH ima ogromno iseljenje u Hrvatsku? Kako mogu biti nacije bivse Kraljevine SHS izvan maticnih drzava, a da nisu nacionalna manjina?

Snijža Mrđen

-Đede, otkad si ti Hrvat? —Kako misliš Odkad? -Pa, kad si se prvi put pisao kao Hrvat? —1948. -A, tvoj ćaća? —I on 1948. -Kako, zar nismo u Kraljevini bili Hrvati? —Jesmo, ali ne svojom voljom. Kome je jezik bio hrvatskosrpski, a vjera katolička, knjizili ga k’o Hrvata. Čak i na Kosovu. Slično je i sa Srbima. Pravoslavci u Dalmaciji, CG, BiH, Slavoniji pa i Makedoniji su popisani kao Srbi, iako ne potiču iz Srbije. -Pa zar naši nisu došli iz Hrvatske? —Sinko, doskora u Hrvatskoj nije bila Dalmacija, Dubrovnik, ni Istra ni Slavonija, ni mnoga ostrva. Zato su izmislili "hrvatske zemlje" Nismo došli iz Hrvatske. Mi smo ti ovdi milenije. -Zar nismo slaveni? —Nemamo njihov gen. -?¿Ko kaze? —Genetika! -Pa ne može đede biti nacija bez države. Mi bi morali biti Hrvatsko iseljeništvo. —E nismo sinko, mi smo korjenom Bosanci. -Šta ako nije katolik ili pravoslavac, ako je musliman? —Onda su pisani Ostali. Bez nacionalnog prava. -Đede, pa isto kao u Daytonu. —Baš tako. Zato nam nije dobro.

***

***

Jole

***

***

***

Znanje nemas

***

Tuga

Katolicko svestenstvo da se ogradi od ratnih zlocinaca. Sute. Moralni invalidi.

***

***

Vila Bosanska

Vrag odnio sve Kordice a i one koji ga slave i stuju Amin Boze

***

***

***

***

Braco

Što mačka koti miše lovi Dok god diše Da nema Darija trebalo bi ga izmisliti da opominje,je najviše ubija"lijepa riječ", a potom nož.

user1651184878

Nestat ces ti ubrzo.

***

***

Sts je Covek pogreio

Nije mi jasno

***

***

LIpa

Pitajte Vinka Puljica sta se sve desavalo u Bosni ,on je bio ukljuce u scenariju koji je Tudjman sa jos nekoliko bolesnih politicara a velikig domoljuba kreirao horor u Bosni sa ciljem da predstavi Bosance u negativnom kontekstu. Kordic je jedan od tih piuna.Popricajte sa ljudima koji su bili u Logorima u okruzenju Mostara pa da saznate sta je vas HDZ sa Covicem uradio tim ljudima. Krivicu ne upucuj u Sarajevo nego u Zagrebu i na Mirogohj, gdje je bolesna osoba kreirala i od vas napravila negativce umjesto pozitivaca. Vrlo male su nijanse izmedju vas i *****ka i Srbijanaca koji su ratovali u zemljama bivse Jugoslavije. Zapitaj se st asu vojnici iz Splita radili u Bosni i Hercegovini i koji njihov zadatak je bio?

/ Najnovije