Porodilje u KS će primati naknadu od 1.000 KM mjesečno

/ Komentari (9)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Pehlivan

Bravo vlada! To je više nego duplo povećanje u odnosu na dosadašnje! Smradine iz kriminalne organizacije SDA, reći će populizam, ali pitajmo te majke da li je populizam sa konkretnim parama na računu? :)

JA1

Iz drugih kantona se žale da smo država u državi, pa imate izbore iduće godine, promijenite i vi da vam nije SDA i imati ćete.

Bosanac

I seljonacelnik Zenice je reko dat porodiljama u vakufu LOPOV SELJACKI

Tzu

Ovo jebtek prijedlog koji treba proći sve stepenice dok stupi na snagu. Mislim da je 1000 KM. u odnosu na prosjećne radničke plaće koje su oko 600 KM. precjenjeno. Izbacite državnu upravu i službenike pa sračunajte pravu prosječnu plaću. Opet otimate od jednih a daje te drugima. Sa kojim pravom možete od penzionera ćija je prosječna penzija 426 KM i dem boraca koji imaju u prosjeku 200 km uzimati i davati kome vi hočete?/

GŽ PR US

Sad će se sve trudnice iz goraždanskog kantona i drugih peijaviti da žive u Sarajevu a djecu mogu praviti jednom godišnje i tako do penzije.

Jc

Mahanu ovoj mjeri poboljšanja nataliteta i brige o porodiljama, familiji i društvu će naći samo Sda četnici. Izvolite, pronađite se.

Tiro

U distriktu Sarajevo sve najbolje. Trudnička naknada, dječiji doplatak, boračka, prosječna plaća, itd... Zar ovo nebi trebalo biti sve isto u cijeloj federaciji ako ne u državi. Ovako samo prave sa dva entiteta i dva distrikta i još više produbljuju razlike među stanovništvom. Ovim daju za pravo onima koji žele cjepati ovu malu zemlju na plemenske seoske zajednice.

Hercegovac u Bosni

Naucili u maticnim strankama,samo POPULIZAM!!! Šišaj ovceeee!!!

GHOST

Socijala 130 KM sramota ! Zasto niste podigli socijalu makar za duplo na 260 KM ? I to je ispod minimumam i dostojanstva i gladi ali makar da ste to podigli na 260 KM pa da kazes da ste nsto humani. Sta ima neko ko je star i bosletan zivi na selu od socijale 130 ? Kako ce prezivjeti. A zasto je tako dovedena ta osoba dos tanja socijale e to je upravo jer poslova nema na selu koji imaju penziono i zdarvstveno nego se taj narod iscrpljue dok je mlad radi bilo sta da prehrani porodicu a onda kad ostari spadne na socijalu. To su sve vasi programi i projekti poput ovog doveli . Fujj i na vas i na vase 1000 KM za privilegovene !

/ Najnovije