Porodice ubijenih civila obilaze mezarje u Vitezu: Prisjećaju se strašnih događaja

5
Radiosarajevo.ba
Porodice ubijenih civila obilaze mezarje u Vitezu: Prisjećaju se strašnih događaja
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Porodice obilaze mezarje u Vitezu

Porodice žrtava masakra u Ahmićima danas, 31. godinu nakon strašnog zločina, obilaze mezarje u Vitezu i prisjećaju se strašnih zločina koji su se dogodili u ovom mjestu.

Povodom 31. godošnjice građani će proći "Putem istine i sjećanja" nakon čega je planirana komemoracija, kao i polaganje cvijeća i odavanje počasti na Šehidskom mezarju u Ahmićima.

Potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo najavio je da će prisustvovati obilježavanju 31. godišnjice. Također, grupa mirovnih aktivista i ratnih veterana, bivših pripadnika Armije RBiH, Hrvatskog vijeća obrane (HVO), Hrvatske vojske (HV), Vojske Republike Srpske (VRS) i Vojske Jugoslavije (VJ), prisustvovat će danas, 16. april obilježavanju godišnjice stradanja i u Ahmićima i u Trusini, najavljeno je iz Centra za nenasilnu akciju.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Ove godine navršava se 31 godina od ratnih zločina u Ahmićima kod Viteza, te u Trusini kod Konjica. Tog 16. aprila 1993. pripadnici HVO-a počinili su zločin nad (bošnjačkim) mještanima Ahmića dok su pripadnici Armije RBiH počinili zločin nad (hrvatskim) mještanima Trusine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije