Popunjen COVID odjel u Općoj bolnici, otvara se još jedan sprat

0
Radiosarajevo.ba
Popunjen COVID odjel u Općoj bolnici, otvara se još jedan sprat
Foto: Opća bolnica / Sarajevo

U COVID odjel Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" jučer je na bolničko liječenje primljeno deset pacijenata , a dva su završila hospitalizaciju.

U COVID odjelu i na Long Covid bolničkom liječenju u ovoj zdravstvenoj ustanovi ukupno je 55 pacijenata od kojih je osam na intenzivnoj njezi,a šest pacijenata je na kiseoničkoj podršci.

S obzirom da je već popunjen COVID odjel te da je sve veći priliv pacijenata zaraženih koronavirusom, u Općoj bolnici se rade posljednje pripreme za otvaranje još jednog sprata za ove pacijente (prostor Odjeljenja za neurologiju) te preraspodijela medicinskog i drugog osoblja.

Alen Pleh osuđen na osam godina zatvora

Alen Pleh osuđen na osam godina zatvora

U druge bolničke odjele u protekla 24 sata na hospitalizaciju su primljena 32 pacijenta , a 38 je otpušteno sa hospitalizacije. Pored ostalog ostalog , urađeno je 5 operacija i 2 poroda.

Podsjetimo i da je jučer upućen apel iz ove bolnice za građane.

"Jučer i danas naglo se povećao priliv COVID pacijenata u Opću bolnicu Prim. dr. Abdulah Nakaš u Sarajevu.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi prijemno trijažna ambulanta je prepuna kao i COVID odjel gdje je počelo smještavanje pacijenata u hodnik.

Iz Opće bolnice upućuju apel građanima da najozbiljnije shvate novonastalu situaciju i da se strogo pridržavaju preporučenih epidemioloških mjera", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije