Poplave u BiH: Naređena hitna evakuacija stanovništva sa ugroženih područja

10
Radiosarajevo.ba
Poplave u BiH: Naređena hitna evakuacija stanovništva sa ugroženih područja
Foto: Radiosarajevo.ba / Udarna vijest

Na trećoj vanrednoj sjednici održanoj danas, Federalni štab civilne zaštite donio je hitnu naredbu o evakuaciji i zbrinjavanju stanovništva sa ugroženih područja Općine Jablanica i Grada Konjica. Ova mjera je uslijedila zbog najavljenih padavina koje predstavljaju ozbiljnu prijetnju sigurnosti građana.

Kantonalni štab civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona, kao i općinski i gradski štabovi, zaduženi su za sprovođenje evakuacije i organizaciju privremenog smještaja za evakuisane stanovnike.

Crvenom krstu Federacije BiH također je naloženo da obezbijedi osnovne životne potrepštine, uključujući vodu, hranu, lijekove i higijenske potrepštine za evakuisane.

Stanovnici Starog Grada u strahu da će se ponoviti bujica iz 1986: Za sve krivo obližnje gradilište?

Stanovnici Starog Grada u strahu da će se ponoviti bujica iz 1986: Za sve krivo obližnje gradilište?

Komandanti štabova civilne zaštite i sekretar Crvenog krstu dužni su u roku od tri dana dostaviti izvještaj o provedenim mjerama Federalnom štabu civilne zaštite.

Naredba stupa na snagu odmah, a rok za realizaciju je postavljen za hitno djelovanje kako bi se osigurala sigurnost i dobrobit građana.

Ova hitna mjera dolazi kao odgovor na trenutnu situaciju koja ugrožava život i sigurnost stanovništva u ovim područjima. Građani se pozivaju da ostanu smireni i da slijede upute nadležnih službi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije