Ponovo minusi: Evo kakvo nas vrijeme očekuje danas

0
Radiosarajevo.ba
Ponovo minusi: Evo kakvo nas vrijeme očekuje danas
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Snijeg u Sarajevu

U Bosni će danas biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima lokalno može padati slab snijeg na području Krajine, istočne i centralne Bosne.

U Hercegovini će biti pretežno sunčano. Više oblačnosti prije podne na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -4 stepeni, na jugu zemlje od -3 do 1. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -5 i 0 stepeni, na jugu zemlje do 7 stepeni.

Američki ambasador Murphy: Vlada FBiH treba donijeti zakon o Južnoj interkonekciji

Američki ambasador Murphy: Vlada FBiH treba donijeti zakon o Južnoj interkonekciji

U Sarajevu pretežno oblačno veći dio dana. Poslije podne razvedravanje. Jutarnja temperatura zraka oko -9, a najviša dnevna oko -3 stepena.

U utorak se u Bosni i Hercegovini prognozira pretežno vedro vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -15 i -9, na jugu zemlje od -5 do 0 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -5 i 0, na jugu zemlje do 7 celzija.

U srijedu više oblačnosti se očekuje na istoku i sjeveroistoku Bosne. U većem dijelu Bosne mala do umjerena naoblaka.

U Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -10 i -4, na jugu zemlje od -2 do 2. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3, na jugu zemlje do 8 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Nastavlja se period stabilnijeg, većim dijelom dana hladnog vremena, uz duže zadržavanje naoblake u Bosni, u Hercegovini sa sunčanim intervalima. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i maksimalno reducirati aktivnosti, kao i boravak na otvorenom, naročito u unutrašnjosti zemlje. Jutarnji i večernji sati biće posvuda sa osjetno nižim temperaturama. Na sjeveru i u Hercegovini djelimično toplije i malo ugodnije sredinom dana.

Objavljena je prognoza do četvrtka:

U utorak, 25.01.2022., u Hercegovini sunčano. U Bosni sunčano prije podne. U drugom dijelu dana u Bosni umjereno povećanje oblačnosti sa sjevera. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -16 i -10°C, na jugu zemlje od -5 do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 7°C.

U srijedu, 26.01.2022., prije podne pretežno oblačno se očekuje na istoku, sjeveru i centralnim područjima Bosne. Slab snijeg može padati u istočnim i sjeveroistočnim područjima. U ostatku Bosne i u Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -8 i -3°C, na jugu zemlje do 1°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4°C, na jugu zemlje do 9°C.

U četvrtak, 27.01.2022., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab, u Bosni jugo, u Hercegovini vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije