Uživajte u sunčanom vremenu, neće dugo trajati: Evo kakvo nas vrijeme očekuje

0
Radiosarajevo.ba
Uživajte u sunčanom vremenu, neće dugo trajati: Evo kakvo nas vrijeme očekuje
FOTO: Radiosarajevo.ba / Fascinantan prizor

Jutros je u većem dijelu zemlje pretežno sunčano. Više oblačnosti ima na dijelu centralne, zapadne i sjeverne Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 7:00 sati (°C): Bjelašnica -12; Sokolac -4; Ivan-sedlo i Sarajevo -2; Tuzla 0; Bihać, Bijeljina, Bugojno, Doboj, Gradačac, Prijedor, Sanski Most i Zenica 1; Livno 2; Banja Luka, Drvar i Jajce 3; Trebinje 6; Mostar 7; Neum 9°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 954hPa, za 10hPa je veći od normalnog i raste.

BIOPROGNOZA: Biometeorološke prilike djelimično će se pogoršati, izraženije na sjeveru i u unutrašnjosti zemlje. Nestabilno vrijeme bi kod osjetljivih osoba moglo uzrokovati jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, lošijeg raspoloženja, reumatskih bolova. Nakon tmurnog jutra, opšta slika postepeno će se popravljati i poslijepodnevni sati bi trebali posvuda biti ugodniji. Na jugu i jugozapadu toplije, sa dužim sunčanim intervalima većim dijelom dana.

Premijer KS Nihad Uk objavom fotografije na Instagramu proslavio 36. titulu Real Madrida

Premijer KS Nihad Uk objavom fotografije na Instagramu proslavio 36. titulu Real Madrida

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 14°C.

U Sarajevu pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 5°C.

U srijedu: U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Prije podne lokalno po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -2°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu zemlje do 11°C.

U četvrtak: Prognozira se jače naoblačenje koje bi u drugoj polovini dana u nizinama uslovilo kišu, a u višim područjima snijeg. U noći na petak i u nizinama bi kiša prešla u slab snijeg. Vjetar slab, prije podne južnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar postepeno mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C.

U petak: U Bosni i Hercegovini prije podne pretežno oblačno. U jutarnjim satima slabije padavine. U drugom dijelu dana smanjenje oblačnosti. Novo naoblačenje sa sjevera se očekuje u noći na subotu. Vjetar većinom slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 9°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije